štvrtok 1. novembra 2007

28 weeks later

Asi pred rokom sa mi dostal do rúk skvelý horor s názvom 28 days later, prešlo päť rokov a máme tu pokračovanie.
Celý film sa odohráva v postapokalyptickej, Falloutskej Británii. 99 percent obyvateľstva zabil záhadný vírus, ktorý robí z ľudí mäsožravé, agresívne zombie, ktoré nechcú nič iné len dostať sa k čerstvému ľudskému mäsku. Možno si poviete, že "zombie žáner" už dávno vyšiel z mody a je to už trápne téma. Ale kto nevidel, ten nepochopí. 28 weeks later sa odohráva (ako ste si už z názvu mohli všimnúť) presne 28 týždnov od konca jednotky. Ľudstvu sa podarilo oficiálne zbaviť celú britániu vírusu a dokonca sa Londýn začal rekonštruovať. Zatial je obytná len jedna časť mesta v ktorej žije asi 15 000 ľudí. Na ich ochranu a rekonštrukčné práce dohliada ako inak americká armáda a NATO. Bezpečná je len táto malá časť Británie a ostatok je ešte stále veľmi nebezpečný.
Vedci ale aj ľudia si myslia, že vírus už vyhynul a všetkému je už koniec, ale mýlia sa, práve sa to všetko iba začalo. Všetko sa zmení ked sa do zony dostane žena, ktorú všetci považovali za mrtvu. Prežila krvavý útok nakazených a mala by byť už dávno mrtva. Ale nieje. Ona nakazí ľudí uprostred bezpečnej zony a začína ten pravý, krvavý chaos. V dave nenakazených ľudí, ktorý si snažia zachrániť životy sú aj súrodenci menom Tammy a Andy. Tieto deti majú v sebe protiliek a sú veľmi dôležité. Ujme sa ich mladá armádna lekárka Scarlet ktorá sa ich snaží za
každú cenu zachrániť. Nasleduje zbesilý útek cez prázdne londýnske ulice s nakazenými v pätách. Pripája sa k nim aj Sgt. Doyle z americkej armády a pár dalších civilistov ktorý prežili.
Príbeh filmu je možno trošku slabý ale všetko to vynahradí skvelá atmosféra zničenej a bezradnej Británie. Prázdne ulice, armáda ktorá sa snaží všetko dostať pod kontrolu, super!
Hudba je tiež skvelá a správne vás vtiahne do deja. Jediné mínus vidím v kamere, ktorá je jeden veľký chaos. Konečná scéna je veľmi poderená a naznačuje nám, že sa môžme tešiť na dalšie pokračovanie.
Keďže mám filmy o zombíkoch celkom rád tak moje hodnotenie je 8/10.

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

No ano ten film je uplna pecka... :) oplati sa pozrieť.. :)